Olaf van Hees nieuwe Prior voor RCST Nederland

Olaf van Hees

(c) Jeronimus van Pelt

Olaf Sylvester van Hees is vanaf vandaag de nieuwe Prior van het Prioraat voor het Koninkrijk der Nederlanden van de Koninklijke Broederschap van de Heilige Teotonio van Portugal (RCST). De Groot Prior van de RCST, Ulisses Rolim, heeft dit vandaag bevestigd. Machiel de Vries blijft aan als vice-Prior.

Den Haag – Machiel de Vries, de voormalige Prior van de RCST in Nederland, is verheugd over de benoeming van Olaf van Hees: “Ik feliciteer Olaf en de broederschap van harte met deze benoeming. Olaf en ik werken al zo’n vijf jaar nauw samen en ik heb er alle vertrouwen in dat we onder zijn bestuur het prioraat verder stevig kunnen uitbouwen.” Van Hees bekleedde reeds de functie van vice-Prior. Beide heren hebben gezamenlijk in goed overleg tot hun “switch” besloten en zijn blij dat de Groot Prior met hun voorstel heeft ingestemd.

Machiel de Vries heeft het Nederlands Prioraat sinds 2011 geleid. “Het werd tijd om het stokje aan een ander over te dragen, en Olaf  is daar by far de beste kandidaat voor”, aldus De Vries, “en ik ben tegelijk blij dat mijn steentje als vice-Prior kan blijven bijdragen. Het is geen schande om een stapje terug te doen.” De Prior Principaal voor de Benelux Manuel Duchesne noemt de keuze voor Van Hees “parfait”.

Broeder Frederik Barthel is vanaf vandaag de nieuwe Kanselier van het Prioraat. Het bestuur van het prioraat komt daarmee op drie personen.

De benoeming van Olaf van Hees tot Prior zal door de Groot Prior ceremonieel bekrachtigd worden tijdens de eerstvolgende investituur.