Armoede in het Koninkrijk

Maria ontvangt een voedsepaket - foto: Dick Drayer

Maria ontvangt een voedsepaket – foto: Dick Drayer

Onze broederschap richt zich op het Koninkrijk der Nederlanden. Dit bestaat uit vier landen: Nederland, met de in de Caraïben gelegen bijzondere gemeenten Saba, Sint Eustatius en Bonaire, en de in het Caraïbische gebied gelegen landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Armoede op de Antillen

Ruim 30% van de bevolking op Curaçao leeft onder de armoedegrens. De stichting Mai zet zich in om de armoede en daaraan gerelateerde problemen op Curaçao te verlichten en de armoedespiraal zoveel mogelijk te doorbreken. Daartoe wordt er vanuit Mai gedaan aan preventie en bijgedragen aan vergroting van de algemene, geestelijke en sociale ontwikkeling van kansarmen. Dit om de participatiegraad van de doelgroep aan samenleving en arbeidsmarkt te verhogen en daarmee het toekomstperspectief te vergroten.

Onze broederschap beoogt om ook bovenstaande projecten te steunen en zoekt samenwerking met gelijkgestemden in de West om hieraan invulling te geven.

%d bloggers liken dit: