Nieuwe prior voor Nederland, nieuwe structuur voor de BeNeLux

Machiel 2In de vergadering van broederschap van 29 mei 2011 te Limont (B) is een Prioraat Principaal voor de Benelux opgericht, waarin opgenomen:
– het Prioraat voor het Koninkrijk der Nederlanden;
– het Prioraat voor het Koninkrijk België;
– de Commanderij voor het Groothertogdom Luxemburg.

Binnen het Prioraat voor het Koninkrijk België is voorts een Commanderij voor Wallonië opgericht.

Als Prior Principaal voor de Benelux is benoemd Manuel Duchesne. De heer Duchesne was al Prior voor België, hij zal deze post voorlopig nog aanhouden. Phillipe Peters is benoemd tot Commandeur voor Wallonië en hetzelfde geldt voor Marc Jonckers als Commandeur voor het Ghd. Luxemburg. Als Prior voor Nederland is Machiel de Vries benoemd, zie foto.

Hiermee is definitief een einde gekomen aan de personele unie die tot eind 2010 bestond tussen het Prioraat voor het Koninkrijk der Nederlanden en het Prioraat voor Duitsland. Het Nederlandse prioraat is geborgen in de nieuwe structuur voor de Benelux. De nieuwe Prior voor Duitsland is Hartmut Viehs.

Geplaatst7 juni 2011 doorLondon inNieuws

Getagged met ,

%d bloggers liken dit: